Aanmelden Nieuwsbrief

Beweegredenen – Dagelijks in beweging (https://zorgbelanggelderland.nl//beweegredenen/)

Een handreiking met daarin alledaagse tips en tools ter motivatie voor jezelf of een ander om in beweging te komen. 

Beweegredenen – Dagelijks in beweging is ontwikkeld door mensen met persoonlijke ervaring op het gebied van begeleiding of behandeling binnen de Geestelijke Gezondheidszorg. Oftewel: deze handreiking is ontwikkeld door ervaringsdeskundigen.

Beweegredenen1

Onder supervisie van Zorgbelang Gelderland/ Utrecht hebben zij zelf onderzoek gedaan naar wat bewegen voor GGz-cliënten betekent en wat zij nodig hebben om in beweging te komen en te blijven. Op basis hiervan is er een handreiking ontwikkeld om bewegen te stimuleren of bijvoorbeeld op passende wijze in begeleidingsplannen op te nemen. Bewegen wordt hierin benaderd in het verlengde van iemands dagelijkse leven. Beweging is in onze ogen een ideaal middel (of doel) om herstel te bevorderen. Het heeft een meerwaarde op zowel fysiek, psychisch als sociaal vlak.

De participatie van de ervaringsdeskundigen, bij het ophalen van de informatie en bij het ontwikkelen van de handreiking, is essentieel binnen dit initiatief. Wij hopen dat deze handreiking jou motiveert om jezelf of een ander in beweging te krijgen!

Deze handreiking is financieel mede mogelijk gemaakt door het Fonds Psychische Gezondheid te Amersfoort. Waarvoor hartelijk dank.

Meer informatie over de handreiking of de mogelijkheid tot het gratis bestellen van Beweegredenen – Dagelijks in beweging via info@zorgbelanggelderland.nl.

De ansichtkaarten