Aanmelden Nieuwsbrief

Laat uw dorpshuis gratis testen op toegankelijkheid (https://zorgbelanggelderland.nl//corona-nieuws/corona-kwaliteit-van-leven/2018/12/laat-uw-dorpshuis-testen-op-toegankelijkheid/)

15-12-2018

Laat uw dorpshuis gratis testen op toegankelijkheid

Een dorpshuis staat graag open voor iedereen. Maar wat als iemand die slecht ziet die ene witte steunpaal over het hoofd ziet, omdat de muur erachter ook wit is? Vaak denken we dat we alles goed op orde hebben, maar is het wel echt praktisch voor alle bezoekers?

Tot eind 2018 zijn er geen kosten aan verbonden. Wel geldt : vol = vol.

Ervaringsdeskundigen

Dit najaar gaan teams van ervaringsdeskundigen graag en op aanvraag op pad om gemeenschapsvoorzieningen te testen op brede toegankelijkheid. Het panel bekijkt de locatie op alle onderdelen van brede toegankelijkheid en geeft complimenten en tips ter verbetering, zoals voor digitale, financiële en sociale toegankelijkheid. 

Zorgbelang Gelderland stelt na afloop van het bezoek een rapport op. Ook wordt meegedacht over de uitvoering van de aandachtspunten.

Deze zomer zijn er al diverse testbezoeken uitgevoerd. Panelleden zijn enthousiast, beheerders en bestuurders hebben er veel van geleerd en gaan met de aanbevelingen aan de slag.

Ook uw dorpshuis laten testen? Meer weten of aanmelden?
DKK
Guido Ariessen: guidoariessen@dkkgelderland.nl
Tel 0314-631168

Zorgbelang Gelderland – Utrecht
Sylvia Sikkema : sylviasikkema@zorgbelanggelderland.nl
Tel 026-384 28 59

Tot eind 2018 zijn er geen kosten aan verbonden. Wel geldt : vol = vol.

Achtergrondinformatie:
VN-verdrag: www.aandeslagmethetvnverdrag.nl
Leefbaarheidsalliantie: https://leefbaarheid.gelderland.nl