Aanmelden Nieuwsbrief

Alzheimer Café Lochem (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/meedoen-in-tijden-van-corona/2019/02/alzheimer-café-lochem/)

08-02-2019

Alzheimer Café Lochem

Alzheimer Nederland Lochem

Alzheimer Café Lochem

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lochem. Daarnaast wordt er op een aantal avonden in het jaar een thema-avond georganiseerd. Dit is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met elkaar in gesprek gaan over de dingen die u meemaakt of bezighoudt.

“Activiteiten in de thuissituatie voor mensen met dementie en hun mantelzorger” 

Deze bijeenkomst wordt gegeven door Henny Pikkert. Zij heeft gewerkt in Huis ter Weegen als Coördinator Activiteiten en werkt momenteel als ZZP-er in de thuiszorg.

Door haar ervaringen als activiteiten- en thuisbegeleidster voor mensen met dementie kan zij tips en ideeën aanreiken om iets zinvols te doen met mensen met dementie. Hoe schep je een veilige situatie, zodat je hem of haar kan prikkelen om iets te doen waar hij/zij plezier in heeft.

Henny legt uit hoe de hersenen werken bij dementie en wat het proces met iemand doet, zodat je (veranderd) gedrag kunt begrijpen. Irritaties kunnen daardoor minder worden of verdwijnen. Aan de hand van haar verhaal wil zij de discussie los maken. 

Wanneer?

Vrijdag 8 februari van 10.30 uur tot 12.00 uur.
Inloop: 10.00 uur, 10.30 start programma.

Locatie

Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang: Achterstraat) Lochem.

U hoeft zich niet aan te melden en de toegang is vrij. U bent van harte welkom!

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411