Aanmelden Nieuwsbrief

VN-verdrag Handicap thema van Psychose congres (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2018/11/vn-verdrag-handicap-thema-van-psychosecongres/)

22-11-2018

VN-verdrag Handicap thema van Psychose congres

 Psychose congres rondom VN-verdrag Handicap

‘Participatie is een mensenrecht. Participatie is therapie.’ Dat is het motto van het veertiende psychosecongres op 22 november 2018 in Zwolle. Thema van deze editie is namelijk het VN-verdrag Handicap.

Aanpassingen voor rolstoelgebruikers zodat zij kunnen wonen, studeren, werken en met het OV kunnen reizen, vinden we vanzelfsprekend. Maar het VN-verdrag bepaalt dat deze basisrechten net zo goed gelden voor mensen met een psychische handicap. De overheid moet ook voor hen deze rechten waarborgen. Ook als de handicap dit bemoeilijkt. Doel van het congres is, het verdrag onder de loep te nemen en te verkennen welke uitdagingen en mogelijkheden het VN-verdrag voor het werkveld biedt.

Informatie en aanmelden
Klik hier voor meer info en aanmelden.