Mijnkwaliteitvanleven.nl (https://zorgbelanggelderland.nl//ons-werk/mijnkwaliteitvanlevennl/)

Feiten

  • Naam: Mijnkwaliteitvanleven.nl
  • Start: 01 november 2014
  • Voor wie: Vrijwilligers
  • Locatie: Gelderland en Utrecht

Vragen?

Projectcoordinator Projectleider Ellen Spanjers Bel of mail me gerust
026 – 384 28 60 Neem contact op

Mijnkwaliteitvanleven.nl

200.000 ouderen, mensen met een beperking of chronische ziekte en mantelzorgers. Zo veel deelnemers wil Patiëntenfederatie Nederland voor Mijnkwaliteitvanleven.nl bereiken. Dat is een groot, doorlopend onderzoek van 2014 tot 2019. Sommige mensen hebben hulp van vrijwilligers nodig bij het invullen van de vragenlijsten.

Naamloos111111

Patiëntenfederatie Nederland wil weten hoe chronisch zieken en mantelzorgers de kwaliteit van hun leven ervaren. Deelnemers vullen daarvoor twee keer per jaar een vragenlijst in. Het onderzoek levert inzicht op in de gevolgen van de verandering van het zorgstelsel in 2015. Vooral voor mensen die langdurig zorg en ondersteuning nodig hebben.

Vrijwilligers en deelnemers gezocht
Landelijk werken er veel vrijwilligers mee aan Mijnkwaliteitvanleven.nl. Zij helpen diegenen die hulp nodig hebben bij het invullen van de vragenlijst. Of die zelf geen computer hebben. Ook zijn nieuwe deelnemers aan het onderzoek welkom.

Daarom zoekt Zorgbelang vrijwilligers die:

  • mensen concreet helpen met het invullen van de vragenlijst
  • trainingen geven aan aspirant-trainers en instructie aan begeleiders
  • als ambassadeur nieuwe deelnemers aan Mijnkwaliteitvanleven.nl benaderen.


Als vrijwilliger krijg je hiervoor bij Zorgbelang Inclusief een training van twee dagdelen.

Persoonlijk overzicht
De deelnemers vullen twee keer per jaar de online-vragenlijst in (anoniem). Dat helpt hen om onder woorden te brengen hoe het met hen gaat en wat hun leven beïnvloedt. En wat zij nodig hebben. Per e-mail krijgen de deelnemers een persoonlijk overzicht met de uitkomsten. Die kunnen zij bespreken in eigen kring en met de wijkverpleegkundige, huisarts of specialist.

Iedere deelnemer telt mee
Twee keer per jaar publiceert Mijnkwaliteitvanleven.nl een beleidsrapportage. Hierin worden de uitkomsten van alle deelnemers gebundeld en geanalyseerd. Dat gebeurt per gemeente, per regio en landelijk. De beleidsrapportages laten zien wat de effecten zijn van de veranderingen in de zorg. Ze laten zien waar goede zorg om draait. Ze zijn een basis voor verbetering van het overheidsbeleid en van de concrete zorg.

Praten over je kwaliteit van leven
Wil je met anderen in gesprek over de kwaliteit van je leven? De landelijke subsidieprogramma’s Zorg Verandert en Mijnkwaliteitvanleven.nl bieden mogelijkheden genoeg voor zorgvragers, mantelzorgers, familieleden en zorgverleners:

  • Deelnemen aan bijeenkomsten en workshops
  • Zelf bijeenkomsten en workshops organiseren.

Klik op de links in de kaders onderaan deze pagina voor meer informatie.

Stuur door!

Stuur door