Aanmelden Nieuwsbrief

SamenZorg: de buurt betrokken (https://zorgbelanggelderland.nl//ons-werk/samenzorg-de-buurt-betrokken/)

Feiten

  • Naam: SamenZorg: de buurt betrokken
  • Voor wie: Zorgaanbieders met (een) zorglocatie(s)
  • Locatie: Geheel Nederland
  • Bekijk project: Folder SamenZorg

Vragen?

Projectcoordinator Senior projectleider Antoinette Meys Neem contact op

SamenZorg: de buurt betrokken

Hoe organiseert u een betrokken netwerk rondom uw zorginstelling? SamenZorg betrekt de buurt rondom uw zorglocaties en geeft handvatten om een waardevolle samenwerking op te zetten. Uw buren (buurtbewoners, lokale ondernemers, sportclubs, enzovoorts) kunnen veel voor u en uw cliënten betekenen. Wij laten u zien hoe!

Wat is SamenZorg?
Met SamenZorg gaan we samen met u actief op zoek naar (nieuwe) relaties in de directe omgeving van uw zorglocatie(s). We creëren samenwerkingen tussen uw zorglocatie, buurtbewoners, sportclubs, ondernemers, wijkorganisaties enzovoorts. We kijken naar wat deze mensen en organisaties voor u kunnen betekenen. Vanuit een gezamenlijk belang ontstaat zo een partnerschap waar iedereen voordeel uithaalt.

Bewonersinitiatief Wonen Zorg Welzijn

Zorgbelang is verantwoordelijk voor de opzet en uitvoering van de het totale traject. Van het uitnodigen en betrekken van deelnemende partijen, leveren van gespreksleiding, toepassen van de juiste methodiek tot de evaluatie van de resultaten.

Samenzorg Schema

Het resultaat
Er vindt een uitwisseling plaats van kennis, diensten en activiteiten tussen uw zorglocatie en betrokkenen in directe omgeving daarvan. Het resultaat:

  • De relatie tussen uw zorglocatie en de lokale omgeving wordt verbeterd;
  • Het aanbod van uw dagbesteding wordt veelzijdiger;
  • Uw medewerkers worden ontlast in zorgtaken;
  • Een sterk sociaal netwerk speelt een grote rol bij preventie, u bespaart zorgkosten en inzet van dure specialisten;
  • Hoger welzijn van uw cliënten en hun naasten.

Samenzorg

SamenZorg: maatwerk voor uw locatie(s) en behoefte
Iedere zorglocatie is anders en dat geldt ook voor de directie omgeving ervan. SamenZorg is dan ook altijd maatwerk. Samen met u kijken we welke behoeftes en mogelijkheden er zijn. Waar de ene zorglocatie te maken heeft met één doelgroep en een kleine buurt, kan een andere zorglocatie veelzijdig zijn en een groot potentieel netwerk hebben.

Wilt u weten wat SamenZorg voor u kan doen?
Wilt u ook uw zorglocaties een betere plek geven in de lokale samenleving en daarmee uw zorgverlening en zorgaanbod verbeteren? Neem dan contact op met Antoinette Meys, e-mail: antoinettemeys@zorgbelanginclusief.nl, of via telefoon 088 - 929 40 44. Zij informeert u graag over SamenZorg. Neem ook gerust contact op als u vragen heeft of behoefte heeft aan een oriënterend gesprek.

Stuur door!

Stuur door