Aanmelden Nieuwsbrief

Tell me your dream ... (https://zorgbelanggelderland.nl//ons-werk/tell-me-your-dream-/)

Feiten

  • Naam: Tell me your dream ...
  • Voor wie: Voor gemeenten en jeugdzorginstellingen. En voor iedere belangstellende
  • Locatie: Provincies Gelderland, Utrecht, Zuid-Holland

Vragen?

Projectcoordinator Bel of mail me gerust
06-255 54706 Neem contact op

Tell me your dream ...

Jongeren die te maken hebben gekregen met jeugdzorg, lopen nogal eens tegen vooroordelen aan. Ze vinden daardoor bijvoorbeeld moeilijker een bijbaan. Kunnen we niet veel beter kijken naar wat deze jongeren in hun mars hebben? Naar hun drive om van betekenis te zijn in het leven?

Zorgbelang en filmer Joost Ooijman maakten zes filmportretten van jongeren die jeugdhulp kregen. “Wat is je toekomstdroom?”, vroegen we aan hen. Ze zien een fijn gezinsleven voor zich en ze willen betekenisvol werk doen. Voor Joy is dat advocaat voor jongeren worden, naar het voorbeeld van haar eigen advocaat. Tessa gaat voor een toekomst als zakenvrouw met een eigen bloemenwinkeltje. Soraya wil als architect huizen ontwerpen ‘waarin mensen zichzelf kunnen zijn of zichzelf eventueel kunnen terugvinden.’

Jeugdparticipatie vormgeven 
Zorgbelang gebruikt de filmportretten ter inspiratie in gesprekken tussen jongeren en hun ouders, en de gemeente of jeugdzorginstelling. Gemeenten en jeugdzorginstellingen moeten jongeren en ouders betrekken bij beleidsvorming en de zorg. Lees bij Cliëntparticipatie Jeugd hoe we kunnen helpen om jeugdparticipatie vorm te geven. 

Hier vertelt Tessa over haar toekomstdroom.

Dit is de film van Anouk.

Waar Joy over droomt, vertelt ze in deze korte film.

Vooroordelen bestrijden
Zorgbelang hoort geregeld van jongeren in de jeugdhulp dat ze met vooroordelen te maken krijgen. Bijvoorbeeld als ze solliciteren op een bijbaantje. Met de zes korte films willen we de beeldvorming over jeugdzorgjongeren veranderen. Ze laten zien hoe bewust deze jongeren in het leven staan.

Soraya aan het woord
Soraya vertelt over haar motivatie om mee te doen: “Je maakt zoiets niet snel mee. Er is weinig aandacht voor hoe jongeren tegen hun toekomst aankijken. En er zijn veel vooroordelen. Het is daarom goed om ook iets positiefs te laten zien. Op deze manier kan ik wat betekenen voor andere jongeren.” 

De filmmaker aan het woord
Filmer Joost Ooijman was onder de indruk van het project: “Ik werd me ervan bewust dat ik zelf nogal wat vooroordelen had, gevoed door excessen in de jeugdzorg en verhalen over hangjongeren. Ik dacht dat jongeren allemaal rapper willen worden of dat ze helemaal geen toekomstbeeld hebben. Door deze films te maken, zijn die vooroordelen wel ontkracht.”

Hier kun je Soraya's korte film bekijken.

Vennetie vertelt over wat voor haar belangrijk is.

En tot slot de film van Kim.

 

Stuur door!

Stuur door