Weet jij wat je slikt? (https://zorgbelanggelderland.nl//ons-werk/weet-jij-wat-je-slikt/)

Feiten

  • Naam: Weet jij wat je slikt?
  • Start: 01 januari 2018
  • Voor wie: Inwoners uit Ede en Veenendaal

Vragen?

Projectcoordinator Projectleider Nancy Wijers Neem voor meer informatie contact met mij op Neem contact op

Weet jij wat je slikt?

Onjuist gebruik van medicatie komt veel voor. Vooral bij laaggeletterden, zo blijkt uit onderzoek en ervaringsverhalen. Zorgbelang Inclusief voert het project ‘Weet jij wat je slikt?’ uit. Het doel hiervan is het bevorderen van juist medicatiegebruik door middel van taallessen en voorlichtingsbijeenkomsten.

Voor wie?                                                                            
Het project is bedoeld voor inwoners uit Ede en Veenendaal die medicatie gebruiken voor een chronische aandoening én die moeite hebben met lezen en schrijven of de Nederlandse taal niet goed beheersen.

Hoe ziet het eruit?
In het project krijgen de deelnemers taallessen en voorlichtingsbijeenkomsten aangeboden. Ook krijgen zorgverleners een training over hoe zij beter kunnen omgaan met laaggeletterden en mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden.

Deelnemers gezocht voor de lessen!
In zowel Ede en Veenendaal hebben we één 'losse instroomgroep'. Deze groep is bedoeld voor mensen uit Ede of Veenendaal die de Nederlandse taal goed spreken en begrijpen. De flyer met hierop de data, tijden en locatie vindt je hier.

Oproep aan huisartsen en apothekers
We zijn op zoek naar huisartsen en apothekers uit Ede en Veenendaal die één of meerdere keren willen aansluiten bij de voorlichtingsbijeenkomsten. Je beantwoordt dan vragen van patiënten en gaat laagdrempelig in gespek met hen over de zorg die wordt verleend door de huisartsenpraktijk/apotheek. 

Klik hier om te lezen wat deelname je oplevert, wat er van je wordt verwacht en voor welke voorlichtingsbijeenkomsten we nog een huisarts of apotheker zoeken.

Weet jij wat je slikt? 2

Ben je een apothekersassistente?
Klik dan hier

Meer informatie? Neem contact op met:
Nancy Wijers
06 -174 979 28
NancyWijers@zorgbelanginclusief.nl

Stuur door!

Stuur door