Ondernemende projectleider Overheidsparticipatie en Leefbaarheid (https://zorgbelanggelderland.nl//over-zorgbelang/vacatures-en-vrijwilligers/ondernemende-projectleider-overheidsparticipatie-en-leefbaarheid/)

Ben jij een ondernemende, resultaatgerichte projectleider met ervaring in de wereld van overheidsparticipatie, samenwerking met bewoners en burgerinitiatieven.  Krijg jij energie van werken aan complexe vraagstukken binnen het Sociale Domein en Leefbaarheid? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor je!

Voor een maatschappij waarin de burger aan zet is, die regie heeft op de vormgeving van zijn of haar leefomgeving, zorg en ondersteuning, is samenwerking een vereiste. Innovatie is nodig om systeemwereld en leefwereld dichter bij elkaar te brengen vanuit het perspectief van de burger. Zorgbelang Inclusief adviseert gemeenten en (zorg)instellingen over een meer mensgerichte aanpak van zorg en welzijn vanuit cliënt- en burgerperspectief. Hiervoor zoeken wij iemand met pit, een innovatief, vooruitstrevend, ruimdenkend en professioneel adviseur.

Wat ga je doen?

Je initieert, begeleidt en implementeert projecten die vragen om een andere manier van (samen)werken waarbij jij je onderscheidt door het inbrengen van het perspectief van de bewoner of (zorg)gebruiker. Je adviseert bestuurders, beleidsambtenaren en medewerkers binnen deze verandertrajecten. Met je innovatieve blik initieer je nieuwe vormen van burger- en overheidsparticipatie waarin het perspectief van de bewoner geborgd wordt. Je weet welke complexe, relevante vraagstukken er leven en speelt hierop in. Je treedt naar buiten als expert van Zorgbelang Inclusief.

Welke kwaliteiten heb jij?

Wij zijn op zoek naar een zeer ervaren en ondernemende adviseur voor 30 tot 36 uur per week. Je hebt een academische of een HBO+ opleiding. Je hebt ruime ervaring met marktgericht werken: je werft (financiering van) projecten binnen het sociale domein en leefbaarheid. Je hebt een visie op hoe overheidsparticipatie vormgegeven moet worden en ervaring met het aantrekken en begeleiden van complexe verandertrajecten. Je hebt kennis van de organisatie, nieuwe participatievormen en financiering van zorg, welzijn en lokale (burger)initiatieven. En vertaalt met gemak het burgerperspectief naar adviezen.

Jouw competenties en vaardigheden:

  • Ondernemerschap en marktgericht werken;
  • Acquisitievaardigheden;
  • Stevige gesprekspartner op bestuurlijk-, medewerkers- en zorggebruikersniveau;
  • Proactief en resultaatgericht;
  • Samenwerkend;
  • Oog voor strategische processen;
  • Verbindend op verschillende niveaus;
  • Voorloper, ontdekker, innovator;
  • Netwerker binnen zorg en welzijn
  • Communicatief sterk (mondeling en schriftelijk).


Je kunt overstijgend denken, weet wat er speelt, zoekt naar samenhang, verbinding en harmonie. Je kunt omgaan met complexe vraagstukken en samenwerkingsvormen. Feeling voor plannen en regelen is logisch. Je denkt vanuit de ander en kan ook opdrachtgevers overtuigen en aan je binden.  

Je hebt een goed gevoel voor humor, je relativeert, bent flexibel inzetbaar, stressbestendig, kent je verantwoordelijkheid en stelt prioriteiten. Je kunt omgaan met hectiek en een veelheid aan projecten. Je bent zakelijk en warm, hebt inhoudelijke en bedrijfsmatige kennis en weet deze expertise in te zetten voor het grotere geheel. Je bent proactief en ziet kansen en mogelijkheden.

Wij bieden jou

Een plek in een informele, platte organisatie zonder vaste werktijden. Die zijn namelijk afhankelijk van je agenda. Je gaat deel uitmaken van het nieuwe zelf organiserend team Sociaal Domein en Leefbaarheid met gedreven en gemotiveerde collega’s. Ons hoofdkantoor is in Arnhem.

Je bent bereid te reizen. Het salaris is marktconform en vastgesteld op maximaal € 4118 ,- per maand bij een volledig dienstverband (36 uur per week, schaal 9 van de CAO Sociaal Werk, afhankelijk van opleiding en ervaring). Daarnaast goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder eindejaarsuitkering en individueel loopbaanbudget.

Belangstellenden voor deze functie kunnen voor meer informatie contact opnemen met Stef Harweg, tel: 026 3842822. Je sollicitatie kun je voor 22 juli 2019 per e-mail verzenden aan sollicitatie@zorgbelanginclusief.nl onder vermelding van ‘Projectleider Overheidsparticipatie en Leefbaarheid’. De eerste gespreksronde zal plaatsvinden op donderdag 25 juli en vrijdag 26 juli.

NB: acquisitie n.a.v. deze vacature wordt absoluut niet op prijs gesteld.