Aanmelden Nieuwsbrief

Programma gezinsgroepen en gezinshuizen (https://zorgbelanggelderland.nl//participatie-jeugd/lesprogrammas/programma-gezinsgroepen-en-gezinshuizen/)

Vragen?

Projectcoordinator Projectleider Hellen Houterman Bel of mail me gerust!
06 426 91 080 Neem contact op

Wie en wat?
Binnen Zorg voor Jeugd worden leefgroepen meer en meer vervangen door gezinshuizen en gezinsgroepen. Jongeren die in gezinsverband gaan wonen krijgen via dit programma inzicht in hun rechten. Daarnaast leren zij hoe hierover in gesprek te gaan.

Hoe?
Het programma duurt twee avonden. Een vertrouwenspersoon gaat op een creatieve manier in gesprek met de deelnemers. Ze leren wat het werk van een onafhankelijk vertrouwenspersoon inhoudt. Verder komen onderwerpen aan de orde als: klachten, onmacht en rechten van jongeren.

Wat kun je ermee?
Als jongere ken je je rechten en plichten. Je weet wat een vertrouwenspersoon voor je kan betekenen. Dat verlaagt de drempel om contact op te nemen bij problemen. De vertrouwenspersoon kan zo een effectieve schakel vormen en mogelijke misstanden vroegtijdig signaleren. Daarnaast helpt dit programma om een open en toegankelijke sfeer te creëren binnen de zorg.