Aanmelden Nieuwsbrief

Prijsvraag ‘Jij maakt je wijk!’ (https://zorgbelanggelderland.nl//prijsvraag/)

Heb jij een goed idee om je buurt voor jongeren leuker te maken? Of ideeën voor toffe activiteiten voor de jongeren in jouw dorp? Doe dan mee met de ‘Jij maakt je wijk!’ prijsvraag van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en win tot wel €1.000,- voor jouw initiatief!

Alle ideeën voor en door jongeren die jouw buurt beter maken zijn welkom! Denk bijvoorbeeld aan het organiseren van een timmerdorp, voetbaltoernooi in de wijk, een ‘Niks is raar’ inloopavond om te praten over taboe onderwerpen, urban arts classes, Girls Only Avonden of …?

Je kunt tussen de € 500,- en €1.000,- winnen voor je idee. Er is in totaal € 4.000,- aan prijzengeld. Een jury van bestaande jongereninitiatieven besluit samen met de gedeputeerde van de Provincie Gelderland, Peter van ’t Hoog, wie de prijzen ontvangen.

Prijsvraag Jij Maakt Je Wijk Leefbaarheidsalliantie Gelderland Poster

Criteria

• Het is een idee voor én door jongeren (van 10-25 jaar) in jouw wijk of dorp in Gelderland.
• Het idee wordt door meerdere jongeren gesteund (minimaal 2-3 jongeren zijn betrokken bij het idee/ project) en de activiteit is bestemd voor een grotere groep jongeren uit je omgeving.
• Het idee verbetert jullie buurt en maakt deze fijner of leuker voor jongeren.
• Het gaat om een nieuwe activiteit. Zowel eenmalige als terugkerende activiteiten dingen mee.

Voorwaarden

• Wij storten het prijsgeld niet naar persoonlijke rekeningen. Het geld kan bijvoorbeeld worden overgemaakt aan het lokale Jongerencentrum of andere een stichting/ organisatie.
• Aanvragen voor puur materiële zaken als speeltoestellen, studio apparatuur, lounge banken en dergelijke komen niet in aanmerking. Directe kosten voor materialen die horen bij de activiteit mogen wél.
• Commerciële projecten/organisaties kunnen niet meedoen.
• Deelname aan de prijsvraag staat los van (aanvragen voor) de subsidie regeling voor bewonersinitiatieven van Provincie Gelderland.

Meedoen

• Pitch je idee in een filmpje van max 2 minuten. Beantwoord daarin de volgende vragen: Wat is je idee? Voor wie? Waarom moet het er komen? En hoe draagt je idee bij aan een leukere of fijnere buurt?
• Stuur daarnaast een ingevuld kostenoverzicht mee (zie bijlage); waar heb je geld voor nodig/ gaat het geld naartoe?
• Mail of app je inzending naar Ariënne Wunderink, via ariennewunderink@zorgbelanginclusief.nl of 06 13 30 72 80.
• Deadline: aanmelden kan t/m zondag 1 december 2019.

Tijdspad

- Week 2-8 december: juryberaad.
- Week 9-15 december: uitreiking (meer informatie hierover volgt nog).
- Voor eind december: overboeking prijsgeld.

Alles op een rijtje

Download alle informatie over deze prijsvraag.
Download het kostenoverzicht formulier. 

Over
Deze prijsvraag wordt mogelijk gemaakt door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland. Wij zetten ons in voor de leefbaarheid in Gelderland en ondersteunen bewoners met het uitdenken, uitvoeren en financieren van hun ideeën om hun buurt leefbaarder te maken. Ook geven wij workshops en trainingen op locatie. Zoals Zakelijk Tekenen, Projectplan Schrijven of TipTopFlop (methodiek visievorming voor jongeren), Fondsenwerving of Creatief Denken. De alliantie werkt in opdracht van de Provincie Gelderland en kan bewoners zodoende kosteloos ondersteunen.

Wil je vrijblijvend een keertje sparren over jouw idee? Een (gratis) training of workshop aanvragen voor jouw buurt? Neem contact met ons op!

Ariënne Wunderink. Via e-mail: ariennewunderink@zorgbelanginclusief.nl of bel 06 13 30 72 80.

 Ariënne