Aanmelden Nieuwsbrief

Mensen met een beperking interviewen lijsttrekkers over standpunten (https://zorgbelanggelderland.nl//publicaties/2021/03/mensen-met-een-beperking-interviewen-lijsttrekkers-over-standpunten/)

Mensen met een beperking interviewen lijsttrekkers over standpunten

Filmpjes in duidelijke taal dragen bij aan toegankelijke verkiezingen

Iedereen in Nederland die ouder is dan 18 mag zijn of haar stem uitbrengen in de Tweede Kamerverkiezingen. Ook mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Echter, voor deze mensen zijn de reguliere debatten en communicatiemiddelen vaak lastig te begrijpen. Daarom namen zorgorganisaties ASVZ, Philadelphia, Reinaerde, Zorgbelang Inclusief en Wmo-klankbordgroep Molenlanden, Vijfheerenlanden en Gorinchem een aantal filmpjes op waarin mensen met een beperking vragen stellen aan lijsttrekkers en kandidaten van 9 partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen. De partijen vertellen daarop in duidelijke taal waar hun politieke partij voor staat. Met dit initiatief dragen de zorgorganisaties in samenwerking met Prodemos, Iederin, LFB en het ministerie van Volksgezondheid, Wetenschap en Sport (VWS) bij aan toegankelijke en begrijpelijke verkiezingen voor iedereen.

Auteur Uitgever Zorgbelang Inclusief i.s.m. andere organisaties Datum 08-03-2021
Download Persbericht Mensen Met Een Beperking Interviewen Lijsttrekkers Over Standpunten