Aanmelden Nieuwsbrief

Aan de slag met eHealth (https://zorgbelanggelderland.nl//ons-werk/ehealth/)

Feiten

  • Naam: Aan de slag met eHealth
  • Start: 01 januari 2013
  • Voor wie: Cliënten, mantelzorgers en professionals
  • Locatie: Gelderland en Utrecht

Vragen?

Projectcoordinator Senior projectleider Antoinette Meys Meer weten over projecten rondom eHealth? Neem contact op

Aan de slag met eHealth

Sleutelrol voor de gebruiker
Patiënt- en cliëntorganisaties kunnen een krachtige bijdrage leveren aan de organisatie van patiënten participatie in de ontwikkeling van eHealth-toepassingen. Deze belangenbehartigers hebben kennis van de verschillende doelgroepen, zoals kinderen, ouderen en patiënten met een chronische aandoening, waarvoor gebruik van eHealth waardevol kan zijn in het dagelijkse leven.

Een succesvolle eHealth-toepassing sluit aan bij de behoefte en de belevingswereld van een cliënt of patiënt. Gek genoeg worden deze eindgebruikers maar weinig betrokken bij het ontwikkelingsproces van toepassingen.

Wat is eHealth?
eHealth is het gebruik van nieuwe informatie- en communicatietechnologieën (ICT) om gezondheid en gezondheidszorg te ondersteunen of te verbeteren. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om zorg op afstand waarbij de patiënt vanuit huis via een beeldverbinding contact kan leggen met een zorginstelling.

Waarom eHealth?
Patiënten en cliënten gebruiken het internet om zich te informeren over gezondheidsvragen of hun behandeling. Zij gaan graag op gelijkwaardige basis in gesprek met professionals. Of het nu gaat om een behandelingstraject of om hoe zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. eHealth biedt hierbij kansen en mogelijkheden. Het gebruik ervan kan helpen de zelfredzaamheid van patiënten te verbeteren en de vraag naar zorg te verminderen.

Benieuwd hoe ook jouw patiëntenorganisatie of cliëntenraad aan de slag kan met eHealth? Laat je inspireren door de korte film over eHealth van Zorgbelang Inclusief!

Stappenplan
Aan de hand van een stappenplan laten we zien hoe je je leden enthousiast kunt maken voor het gebruik van eHealth en het uitwisselen van ervaringen. Het delen van ervaringen met ontwikkelaars draagt bovendien bij aan de ontwikkeling van eHealth waarbij de eindgebruiker centraal staat.

Stuur door!

Stuur door