CLIËNTONDERSTEUNING & VERTROUWENSPERSONEN

Onafhankelijk advies en ondersteuning

ZONDER GRIJZE ACHTERGROND Logo Zorgbelang Adviespunt Fc

Onafhankelijk advies en ondersteuning

Adviespunt Zorgbelang geeft onafhankelijk advies en ondersteuning  als u te maken heeft met zorg en welzijn. Dit doen wij samen met andere zorgbelangorganisatie in Nederland. Wilt u advies over hoe u uw zorg of hulp kunt regelen? Ervaart u knelpunten en komt u er zelf niet uit? Wij helpen u gratis verder. 

Onafhankelijke cliëntondersteuning

Het kan voorkomen dat je problemen ervaart met je gemeente, hulpverlener of zorginstelling. Kom je daar samen niet uit, neem dan contact op met onze cliëntondersteuners. Cliëntondersteuners van Adviespunt Zorgbelang zijn onafhankelijk. Ze helpen bij het oplossen van kwesties met jouw gemeente, hulpverlener of instelling over:

• Zorg  • Welzijn  • Jeugdhulp 
• Arbeidsparticipatie  • Passend onderwijs

Gezin Voor Hun Huis
Cliëntondersteuning

Ook in uw gemeente?

Vanuit de Wmo zijn alle gemeenten verplicht cliëntondersteuning aan te bieden. Een cliëntondersteuner is een onafhankelijk persoon die de cliënt kan begeleiden bij het vinden van de juiste ondersteuning.

Diverse gemeenten bieden cliëntondersteuning aan via Zorgbelangbelang Inclusief.

Neem voor meer informatie contact op met Wendy Vermeulen, tel.: 06-117 41 042 of e-mail wendyvermeulen@adviespuntzorgbelang.nl.  

Vader En Zoon Hand In Hand

Vertrouwenspersonen Jeugdhulp

Heb je als ouder of kind te maken met jeugdhulp?

Wil je advies, heb je een vraag of een klacht? De vertrouwenspersonen van Adviespunt Zorgbelang helpen je verder. De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en hebben geheimhoudingsplicht.

Onze dienstverlening is gratis.

Roodharig Meisje

Cliëntondersteuning Langdurige zorg

Heeft u te maken met langdurige zorg? Dit is het geval als u 24 uur per dag zorg nodig heeft. Dit kan verpleging en verzorging zijn, gehandicaptenzorg of geestelijke gezondheidszorg. U heeft dan recht op ondersteuning bij het regelen en uitvoeren van uw zorg. Wij helpen u verder. Neem contact met ons op. 

Zorg En Dwang 1

Cliëntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang

Wij ondersteunen bij vragen of klachten over onvrijwillige zorg. Onvrijwillige zorg is bijvoorbeeld wanneer een cliënt op het gebied van zorg iets moet wat hij of zij niet wil. Of iets wil, maar niet mag. Wilt u advies, heeft u een vraag of een klacht? De cliëntenvertrouwenspersoon van Adviespunt Zorgbelang kan u ondersteunen.