Aanmelden Nieuwsbrief

Advies en subsidie voor je burgerinitiatief (https://zorgbelanggelderland.nl//ons-werk/vraag-advies-en-subsidie-voor-je-burgerinitiatief/)

Feiten

  • Naam: Advies en subsidie voor je burgerinitiatief
  • Start: 01 januari 2017
  • Voor wie: Mensen die actief zijn of plannen hebben voor burgerinitiatieven
  • Locatie: Gelderland
  • Bekijk project: Leefbaarheid Gelderland

Vragen?

Projectcoordinator Senior projectleider Antoinette Meys Neem contact op

Advies en subsidie voor je burgerinitiatief

Een mooi idee hebben voor een burgerinitiatief in je wijk of buurt is één. Maar hoe werk je het uit in een plan, wie betrek je erbij en waar en hoe kun je er subsidie voor aanvragen? Dat is vers twee! Wij helpen je op weg.

Leefbaarheid Dromen

De leefbaarheid van je wijk verbeteren, nieuwkomers helpen met integreren in de dorpssamenleving door samen theatervoorstellingen te maken, het aanbod van zorg en welzijn vernieuwen, mensen met een beperking en ouderen meer betrekken in de samenleving van je wijk, een ontmoetingsplein met speelplaats voor de kinderen van de grond krijgen. Zo uiteenlopend kunnen burgerinitiatieven zijn. Ze hebben verschillende doelen en doelgroepen en vragen ook ieder om een eigen organisatieconstructie.

Ondersteuningsvragen
Vind je het lastig om je idee samen met anderen uit te werken? Heb je hulp nodig bij schrijven van het plan of het uitvoeren ervan? Zoek je contact met mensen met vergelijkbare plannen? Zoek je ondersteuning bij het schrijven van een subsidieaanvraag? 

Met deze en andere vragen kun je terecht bij onze collega’s Stef, Sylvia of Jennifer. Zij gaan graag met je in gesprek om jouw ondersteuningsvraag duidelijk te krijgen en je verder op weg te helpen. Ons doel is dat jij met medebewoners een gezamenlijk initiatief goed van de grond krijgt. Ieder op eigen kracht en eigen talent.

Leefbaarheidsalliantie Gelderland

De diversiteit aan plannen voor burgerinitiatieven is groot. Om je naar de juiste adviseurs door te kunnen verwijzen, werken we in de ‘Leefbaarheidsalliantie Gelderland’ samen met Dorpshuizen en Kleine Kernen Gelderland (DKK), Plattelandsjongeren Gelderland (PJG), Spectrum partner met elan. Dit zijn net als Zorgbelang organisaties die actieve bewoners ondersteunen en daarvoor subsidie krijgen van de provincie. De advisering is kosteloos.

Voorbeelden van gerealiseerde Gelderse burgerinitiatieven zijn: een logeerhuis voor kinderen met een verstandelijke beperking in de Achterhoek, een Zorgzame Buurt in Nijmegen en een wijkhuiskamer in Groesbeek. Kijk voor meer info en inspiratie vast op www.leefbaarheid.gelderland.nl. Of maak gebruik van informatie op onze online Kennisbank.

Contact
Heb je hulp nodig bij het realiseren van een burgerinitiatief? Stuur dan een mailtje naar een van onze collega’s. Zij brengen je verder in contact met de juiste mensen van de Leefbaarheidsalliantie Gelderland.

Antoinette Meys: antoinettemeys@zorgbelanginclusief.nl
Sylvia Sikkema: sylviasikkema@zorgbelanginclusief.nl
Jennifer van Leur: jennifervanleur@zorgbelanginclusief.nl

Telefoon: 088 92 94 000 

 

Stuur door!

Stuur door