Terug naar overzicht
23 november 2023
19:00

Meer kennis over diverse verslavingen

Stichting Welzijn Lingewaard, Be Aware en Het JongerenNetwerk organiseren op donderdagavond 23 november 2023 samen een informatieavond over Verslaving en het Puberbrein.
De bijeenkomst vindt plaats in Huissen en start om 19.00 uur.

Het gebruik van middelen, gamen en bijna 24/7 actief zijn op sociale media is voor jongeren heel gewoon. De keuze is reuze en sommige jongeren lopen daardoor het risico verslaafd te raken aan zaken als alcohol en drugs. Maar ook teveel gamen of schulden opbouwen door (online) gokken komen steeds vaker voor. Hoe weet je of je zoon/dochter of iemand in je omgeving verslaafd is? 

Verslaving

De informatieavond

De Stichting Be Aware deelt allerlei informatie over verslavingen en de impact hiervan op een puberbrein. Vragen als: ‘Hoe werken middelen?’ ‘Hoe werkt verslaving?’ ‘Hoe kun je het gesprek met een jongere aangaan?’ en ‘Wat kun je doen als je vermoedt dat een kind een verslaving heeft?’ komen aan de orde.

Bovendien zullen mensen met kennis en ervaring aanwezig zijn om informatie te delen en vragen te beantwoorden. Denk aan de Steungroep voor ouders van kinderen met een verslaving, jongeren en ouders met ervaringskennis, jongeren coach, straatcoach en Het JongerenNetwerk.

Praktische informatie
Datum
Donderdag 23 november 2023
Tijd
19.00 uur: Inloop
19.30 uur: Aanvang
21.00 uur: Napraten
Locatie
OBC Huissen
Julianastraat 17
Huissen

Voor wie
De informatieavond is bedoeld voor ouders, verzorgers, opa’s en oma’s en andere geïnteresseerden uit Lingewaard.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor de informatiebijeenkomsten via K.DieLessen@SWLingewaard.nl | 06 139 66 541.

Download hier de flyer 'Verslaving en het Puberbrein'