Aanmelden Nieuwsbrief

Zet 'verveelde' jongeren in hun kracht! (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/meedoen-in-tijden-van-corona/2020/10/zet-verveelde-jongeren-in-hun-kracht!/)

21-10-2020

Zet 'verveelde' jongeren in hun kracht!

Nieuwe subsidieregeling voor kleine gemeenten.

Accounting Email Header 

U herkent ze vast ook in uw gemeente, en ziet ze steeds vaker verschijnen op straat nu de crisis langer duurt: de ‘verveelde’ jongeren. De verveling laat jongeren dingen doen die ze anders niet doen. Overlast, door geluid en gedrag (zoals vervuiling) komt steeds meer voor. Wegsturen of straffen heeft vaak weinig effect.

Maar wat als we het omdraaien? Wat als we jongeren positief gaan activeren? En ze op een voor hén betekenisvolle manier een bijdrage laten leveren aan deze gekke tijd. Want tussen de nukkige, recalcitrante jongeren zit meer creativiteit en goodwill dan op het eerste oog te zien is!

Samen met jongeren schreven we een artikel met 5 tips en maakten we een filmpje over goede voorbeelden van jongerenparticipatie. Bekijk de tips en het filmpje hier: Zet verveelde jongeren in hun kracht.

Aan de slag met verveelde jeugd?
Voor kleine gemeenten is er een nieuwe subsidie vanuit VWS.
Indien gewenst kan Zorgbelang uw gemeente helpen bij het bereiken én activeren van jongeren. Met aansprekende, interactieve methodieken weten wij jongeren te boeien en te binden.
Neem vrijblijvend contact op met Arienne Wunderink voor meer informatie.