Aanmelden Nieuwsbrief

Inloopochtend niet-aangeboren hersenletsel (NAH) (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2018/09/inloopochtend-niet-aangeboren-hersenletsel-(nah)/)

15-09-2018

Inloopochtend niet-aangeboren hersenletsel (NAH)

Heb je niet-aangeboren hersenletsel (NAH) of ken je iemand in je (professionele) omgeving met NAH? Heb je behoefte aan meer informatie over dit onderwerp?

Kom dan naar onze inloopochtend over niet-aangeboren hersenletsel op zaterdag 15 september!

Je eigen leven leiden is niet altijd vanzelfsprekend. Bijvoorbeeld omdat je een beperking, chronische ziekte of hersenletsel hebt.

Tijdens deze inloopochtend staan we stil bij het herkennen van hersenletsel en de betekenis en gevolgen van hersenletsel voor de persoon zelf en zijn/haar naaste (professionele) omgeving. We bespreken daarnaast het aanbod van het Regionaal Expertisecentrum NAH als antwoord op veel voorkomende vragen en problemen van mensen met hersenletsel  en hun directe omgeving.

zaterdag 15 september 2018

Inloop van 10.00 tot 12.00 uur

Locatie: Regionaal Expertisecentrum NAH Doetinchem, Locatie Terborg

Industrieweg 115

7061 AP Terborg

Contactpersonen:

  • Annemieke Buiting: Tel 06-10923315

Over niet-aangeboren hersenletsel

Jaarlijks lopen circa 120.000 mensen hersenletsel op, bijvoorbeeld door verkeersongevallen, een hartstilstand of een hersenbloeding. Het leven na hersenletsel is compleet anders dan het leven daarvoor. De gevolgen zijn per persoon verschillend en niet altijd direct zichtbaar. De veranderingen ervaren mensen vaak pas na hun revalidatie en soms openbaren klachten zich pas jaren later.

Het aanbod van Siza, ook voor jongeren

Het Regionaal Expertisecentrum NAH ondersteunt mensen met NAH en hun naaste omgeving bij het opnieuw oppakken van het leven. Nieuw is het programma speciaal gericht op jongeren en jongvolwassenen. Het behandel- en begeleidingsaanbod van Siza en Hersenz (www.hersenz.nl) kan individueel of in een groep plaatsvinden en biedt handvatten en hulpmiddelen om te leren omgaan met hersenletsel. Ook werken we toe naar verbetering van fysieke en mentale vaardigheden. We gaan daarbij altijd uit van iemands eigen doelen en mogelijkheden.