Aanmelden Nieuwsbrief

Alzheimer Café Lochem (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2019/05/alzheimer-café-lochem/)

10-05-2019

Alzheimer Café Lochem

De afdeling Oost-Gelderland van Alzheimer Nederland organiseert maandelijks een Alzheimer Café in Lochem. Daarnaast wordt er op een aantal avonden in het jaar een thema-avond georganiseerd. Dit is voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met dementie. U ontmoet lotgenoten en kunt met 

Wat kan de Gemeente voor steun bieden aan iemand met dementie en diens partner?

Er is veel veranderd in de zorg en alles is erop gericht dat mensen langer thuis blijven wonen. Dat geldt ook voor mensen met dementie en er komt daardoor veel op de mantelzorger af. Toch zijn er veel mogelijkheden ook voor mensen met dementie en hun partner om het leven aangenamer te maken en de taak van de mantelzorger te verlichten. Bij het Alzheimercafé Lochem is op vrijdag 10 mei Bea van Raalte te gast. Zij is Consulent bij ’t Baken van de Gemeente Lochem. Na een aanmelding via het loket kan er een zgn. “keukentafelgesprek” thuis plaats vinden, waarbij alle mogelijkheden aan bod komen waarbij de Gemeente steun kan bieden. Het zal een boeiende morgen worden waarbij alle ruimte is voor vragen en discussie. U bent van harte welkom en aanmelden is niet noodzakelijk.

In de Alzheimer Cafés komen mensen met dementie, hun naasten, hulpverleners en belangstellenden maandelijks samen. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen de bezoekers informatie over dementie en kunnen zij ideeën en ervaringen uitwisselen.             

Wanneer: vrijdag 10 mei 2019 van 10.30 uur tot 12.00 uur. Inloop: 10.00 uur,10.30 start programma

Waar: Eetcafé Scholten, Bierstraat 4 (achteringang: Achterstraat)Lochem

Meer informatie op: www.alzheimer-nederland.nl/regios/oost-gelderland of bel naar Alzheimer Nederland | Oost-Gelderland: 06-13514411

 Alzheimer Nederland Lochem