Aanmelden Nieuwsbrief

De Regenboog dialoog (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2020/10/de-regenboog-dialoog/)

21-10-2020

De Regenboog dialoog

Vertel jouw verhaal voor de (film)camera!

 Istock 1142764834

Zorgbelang Inclusief ontwikkelt de Regenboog Dialoog

Lesbiennes, homo's, biseksuelen, transgenders en intersekse personen stuiten vaak op onbegrip. Op mensen die het niet eens zijn met hun leefstijl en gedragingen. Het is heel lastig om hier adequaat op te reageren.
Om hierover een open gesprek aan te gaan. Veel vaker gebeurt het dat mensen in zo’n gesprek lijnrecht tegenover elkaar komen te staan en de ander willen overtuigen van de eigen zienswijze. Niet zelden eindigt dit met verbaal of fysiek geweld, met enkel verliezers tot gevolg. Maar in ons land mag je zijn wie je bent en moet je toch met elkaar zien samen te leven.
Dit kan door te beginnen naar de ander te luisteren. Zijn of haar verhaal te horen en vragen te stellen. Door je te verdiepen in de ander. Kortom, door een respectvol gesprek te voeren. Hiervoor hebben we de Regenboog Dialoog ontwikkeld.

Wij willen op scholen, in buurthuizen, verzorgingshuizen en bibliotheken laten zien hoe de Regenboog Dialoog werkt. Zodat deze organisaties daarna zelf veilige en open groepsgesprekken kunnen houden over seksuele identiteit en genderidentiteit, en hoe je daarmee samenleeft en samenwerkt.
Een onderdeel van de Regenboog Dialoog zijn verhalen van de LBHTI-mensen zelf, op film en foto. Verhalen over wat je als LHBTI-er tegen komt in de Nederlandse samenleving.

Eerlijke en open verhalen gezocht!
Daarom zijn we op zoek naar eerlijke en open verhalen die we tijdens de groepsgesprekken kunnen laten zien. Misschien wel die van jou?
Hoe gaat het in zijn werk als je meedoet? We vragen je om 3 dagdelen vrij te maken. Tijdens dagdeel 1 word je geïnterviewd. Daarna gaan we jouw verhaal vertalen naar een creatieve foto (dagdeel 2). Tot slot wordt de foto aan jou onthuld met de camera erbij (dagdeel 3). Jij bepaalt zelf wat je vertelt, je krijgt het filmpje te zien en mag aangeven wat je ervan vindt. Afstemmen, veiligheid en oprechte interesse zijn voor ons belangrijke voorwaarden om met jou samen te werken. We zoeken vier mensen die we op een integere manier mogen interviewen, fotograferen en filmen waarbij we graag een zo breed mogelijk beeld van de LHBTI-doelgroep laten zien.

Meedoen?
Behoor jij tot de LBHTI-doelgroep en wil jij bijdragen aan dit mooie project? Bel of mail ons dan voor meer informatie!
Jennifer van Leur, projectleider Zorgbelang Inclusief
Telefoon: 06 12 11 08 78
E-mail:     jennifervanleur@zorgbelanginclusief.nl