Aanmelden Nieuwsbrief

Week van de Toegankelijkheid (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2020/10/week-van-de-toegankelijkheid/)

21-10-2020

Week van de Toegankelijkheid

Zorgbelang Inclusief doet mee!

Apple 1868496 1920
Dit jaar wordt de Week van de Toegankelijkheid gehouden van 5 tot en met 9 oktober 2020. Tijdens deze dagen vragen we aandacht voor een toegankelijke samenleving voor mensen met een beperking. Het VN-verdrag voor de rechten van mensen met een beperking stelt toegankelijkheid en gelijke behandeling voorop. Iedereen telt mee en doet mee in de samenleving.

Zorgbelang Inclusief doet mee: volg ons op social media!
Wij voeren op aanvraag onze toegankelijkheidstoets uit.
De bereikbaarheid van voorzieningen is één van de onderdelen hiervan. Tijdens de Week van de Toegankelijkheid plaatsen we elke dag een voorbeeld van het resultaat van zo’n toegankelijkheidstoets op LinkedIn, Facebook en Twitter. Houd onze sociale media accounts dus in de gaten!

Wat is brede toegankelijkheid?
Gemeenschapsvoorzieningen zijn breed toegankelijk als alle gebruikers, zowel mensen met en zonder beperking, naar eigen wens mee kunnen doen in hun directe leefomgeving. Brede Toegankelijkheid gaat over zes onderdelen:

  • Bereikbaarheid voorziening 
  • Fysieke toegankelijkheid – het gebouw
  • Informatieve toegankelijkheid
  • Digitale toegankelijkheid en website
  • Sociale toegankelijkheid
  • Financiële toegankelijkheid


Interesse?
Voor de toegankelijkheidstoets werken wij samen met collega-organisaties. Dit betekent dat we je in heel Nederland kunnen ondersteunen. Ons aanbod en onze contactgegevens vind je op deze pagina.