Aanmelden Nieuwsbrief

Zorg onder dwang: bescherm kwetsbaren beter (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2021/10/πŠπ–π„π“π’ππ€π‘π„π-𝐁𝐄𝐓𝐄𝐑-ππ„π’π‚π‡π„π‘πŒπ„π-𝐓𝐄𝐆𝐄𝐍-π™πŽπ‘π†-πŽππƒπ„π‘-𝐃𝐖𝐀𝐍𝐆/)

28-10-2021

Zorg onder dwang: bescherm kwetsbaren beter

Voor Kamerleden en journalisten

Op donderdagmiddag 28 oktober 2021 organiseren Adviespunt Zorgbelang, het LSR, Quasir Cvp en Zorgstem twee voorlichtingsbijeenkomsten voor Kamerleden en journalisten in Nieuwspoort in Den Haag. Aanleiding voor deze bijeenkomst is het feit dat een aantal zorgaanbieders geen vrije toegang verleent aan CliΓ«ntenvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang, als die cliΓ«nten op eigen initiatief willen bezoeken. Wij pleiten voor ingrijpen door VWS en de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) bij zorgorganisaties die CliΓ«ntenvertrouwenspersonen Wet zorg en dwang de toegang tot cliΓ«nten weigeren.

Kamerleden en journalisten krijgen de mogelijkheid om van 13.00 tot 13.45 uur of van 14.00 tot 14.45 uur persoonlijk in gesprekΒ teΒ gaan met onze cliΓ«nten en hun vertrouwenspersonen Wet zorg en dwang. CliΓ«nten vertellen u graag over hun ervaringen met de CliΓ«ntenvertrouwenspersoon Wet zorg en dwang. Ook kunt u de aanwezige aanbieders van het cliΓ«ntenvertrouwenswerk vragen stellen.Β Β 

Voor meer informatie en/of aanmeldenΒ Β 
maritvandergoot@zorgbelanginclusief.nlΒ / 06 37 48 09 29