Aanmelden Nieuwsbrief

Inwoners doen het zelf! (https://zorgbelanggelderland.nl//nieuws-en-agenda/overig-nieuws/2021/11/inwoners-doen-het-zelf!/)

29-11-2021

Inwoners doen het zelf!

Webinar

 Webinar Inwoners Doen Het Zelf

‘Dat had ik zelf beter gekund.’

Denk jij dat wel eens over het beleid van jouw gemeente? Misschien heb je het ook wel eens hardop gezegd. Dan hebben we goed nieuws voor je. De nieuwe participatieverordening van gemeenten maakt het voor jou mogelijk om meer mee te denken over het beleid van de gemeente. 

Op maandag 29 november 2021 organiseert de Leefbaarheidsalliantie Gelderland een interactieve webinar. Live vanuit de Studio Leefbaarheid bespreken we hoe deze nieuwe wet inwoners verder helpt. Waarom is het nodig? Wat verandert er? En welke voorbeelden zijn er al?

Onze gasten:

  • Abassin Nessar, Coördinator Participatie en Uitdaagrecht bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.
  • Elly de Vries, raadslid in Bodegraven-Reeuwijk. Bodegraven-Reeuwijk stelde als eerste gemeente in Nederland haar participatieverordening vast.
  • Gerjan van Engelenhoven van Buurtcoöperatie Apeldoorn-Zuid. De buurtcoöperatie neemt regelmatig (welzijns)taken over van de gemeente.
  • Lotte Roos, voorzitter van Dorpscoöperatie Rekken. De Dorpscoöperatie werkt via de Dorpendeal Rekken samen met de gemeente aan maatschappelijke opgaven in het dorp.


Nieuwsgierig?
Meld je hier aan: https://www.leefbaarheidsalliantie.nl/inwonersdoenhetzelf