Terug naar overzicht
Op aanvraagOp aanvraag

Praktijkgericht Fondsenwerven

Voor een goed idee is altijd geld! 
Wordt het binnen je organisatie ook vaak gezegd? ‘We hebben allerlei plannen en wensen, maar we hebben geen geld’. Dan is er goed nieuws! Er zijn in Nederland vele fondsen die graag geld willen geven aan goede projecten. Om daar gebruik van te maken, moet je wel wat doen. Wat precies? Dat leer je tijdens de training Praktijkgericht Fondsenwerven. Het praktijkgerichte van de training blijkt uit de vele voorbeelden, tips en adviezen voor het aanvragen van projectfinanciering. Plus dat je met afwisselende werkvormen en opdrachten werkt, zodat je direct zelf actief bezig bent met je aanvraag.  

Ellen Met Geld

Voor wie?

Bewonersinitaitieven, vrijwilligersorganisaties, organisaties in zorg & welzijn 

Tijdsinvestering en aantal deelnemers

Deel 1: introductieworkshop 
Tijdsinvestering:        1 dagdeel 
Aantal deelnemers:   minimaal 6, maximaal 18 deelnemers 

Deel 2 en 3: aan de slag met een projectaanvraag
Tijdsinvestering:         2 dagdelen
Aantal deelnemers:    minimaal 6, maximaal 12 deelnemers 

Na de introductieworkshop kennen deelnemers de hoofdlijnen van fondsenwerving en beschikken ze over veel praktische tips (do’s en don’ts). Ze weten waar ze fondsen kunnen vinden en welke projecten kansrijk zijn voor financiering. 
Tijdens dagdeel 2 schrijven deelnemers zelf een projectaanvraag en beoordelen ze andere projectplannen vanuit de criteria van fondsen.  
Tijdens dagdeel 3 leren deelnemers hoe een begroting en dekkingsplan kan worden opgesteld en hoe projecten inhoudelijk en financieel verantwoord moeten worden. 

 

Belangstelling voor deze workshop?

Neem voor meer informatie even contact op met de workshopbegeleider!