LHBTI en veilig sportklimaat

In 2022 vinden in Nijmegen de Eurogames plaats, een evenement gericht op inclusief sporten. Elk jaar vindt dit evenement plaats in een ander land en deze keer is ons land aan de beurt om host te zijn.
Het evenement vraagt aandacht voor het onderwerp LHBTI en Sport. Binnen sport kan LHBTI soms nog best ingewikkeld liggen. Denk maar aan mannelijke voetballers die jaren in de kast blijven. Of dichterbij huis: pesten tijdens het douchen na de training of wedstrijd. Het is dus belangrijk om te kijken hoe er een veilig sportklimaat gerealiseerd kan worden waarbij iedereen kan meedoen!

Istock 823931238

Subsidieregeling

In aanloop naar de Eurogames worden sportverengingen in Gelderland in de gelegenheid gesteld om zelf binnen hun eigen vereniging aandacht te besteden aan LHBTI en sport. Er is een subsidieregeling opengesteld waarbij sportverenigingen 50% van de activiteitkosten vergoed kunnen krijgen. Een mooie stimulans dus! Aan welke activiteiten kun je denken? Daarvoor is een menukaart samengesteld.

LHBTI aanbod Zorgbelang Inclusief

Escaperoom, reizende tentoonstelling, De Regenboog Dialoog
Je kunt als vereniging echter ook zelf activiteiten bedenken. Zorgbelang Inclusief helpt je daar graag bij en heeft ook een eigen aanbod, namelijk:

  • Een heel leuke escaperoom, speciaal voor kinderen en jongeren.
  • Verder hebben we een reizende tentoonstelling met foto’s en filmpjes van LHBTI-ers die vooral het verhaal achter de mens laten zien.
  • De Regenboog Dialoog, waarin teams of besturen van sportverenigingen onder begeleiding op een veilige manier een groepsgesprek kunnen voeren over gender en seksualiteit in relatie tot sport.

Kortom, genoeg aanbod en het wordt ook nog gedeeltelijk vergoed!

Interesse?

Wil je meer informatie of wil je ons uitnodigen langs te komen bij jouw sportvereniging om te kijken wat we samen kunnen doen voor jouw vereniging? Neem dan contact op met Jennifer van Leur via jennifervanleur@zorgbelanginclusief.nl of 088 929 40 43.